Tuesday, November 15, 2016

Kuning + Merah.. apa kena mengena dengan Minah Kiwi

Salam Rabu

2-3 hari ni Minah Kiwi sibuk sedikit sehinggakan tak sempat nak hupdate blog ni. Tapi dalam sibuk sibuk ni.. Minah Kiwi sempat lagi blog walk ke blog kengkawan and sempat lagi tinggalkan comment kat blog diaorng...

Mungkin penyakit M tu masih ada dekat MK ni sampai tak sempat nak update blog katanya. 

Seperti yang uollsss serba maklong yang sabtuu ni 19 November 2016 bakal berlaku lagi fenomena bersih membersih gitu.. maka ramailah rakyat akan berkerumun di dataran merdeka agaknya yer.... 

Tapi Minak Kiwi tak ambik derk sangat bab2 politik ni di sebabkan Minah Kiwi dah terbiasa hidup di negara free democracy di mana kita mempunya hak untuk menyokong sesuatu parti ataupun tidak menyokong mana2 parti...itu kan di namakan free democracy.

Kuning atau Merah itu bergantung pada uollss semua...... tapi apa kena mengena dengan Minah Kiwi Kuning dan Merah tu.. 

Semalam bos Minah Kiwi cakap.. sesiapa yang bakal bekerja hari sabtu ni 19 November 2016 di larang memakai apa2 baju berwarna merah atau kuning. Beliau mengatakan pakai la baju apa2 warna pun..janji jangan tak pakai baju





Ini Yellow Shirt ( Ignore gambo nenek ni)


Ini Red Shirt  

Tapi syukur la sabtu ni 19 November 2016 Minah Kiwi tak kerja katanya.. maka tak perlu la sibuk memikirkan pasal kuning atau merah t shirt tu..Minah Kiwi sabtu ni 19 November 2016 plannya nak ke Selayang Mall kerana nak beli hadiah untuk kawan Minah Kiwi yang bakal berkahwin 27 November 2016. Kat situ banyak choice untuk cari hadiah orang kawin katanya.. 

 Tapi apa kena mengena kuning dengan merah yang sibuk di katakan bos Minah Kiwi itu


Minah Kiwi confuse jap


Yer tak yer uolllsss.. MK terlupa plak yang company Minah Kiwi kerja ni logo nyer adalah campuran Kuning campur Merah


+



dah hasilnya seperti di bawah


?????

Agak agak korang la.. apa agaknya company MK ni... company logo nyer berwarna kuning dan merah.. Minah Kiwi pasti ramai kawan2 blogger yang bijak gitueee

Soalan bonus katanya... cuber  kawan2 teka

Sekian dari Minah Kiwi @  MK






27 comments:

Atie Yusof said...

19 hb pasti menjadi hari yg merisaukan jg buat rakyat marhaen. Mudah2an semuanya akan baik2 sahaja. Merah @ Kuning, yg paling utama menjaga keharmonian Malaysia :)
* tak dapat teka company MK.. hehe

Minah Kiwi said...

Betul tu Atie Yusof.. as long as negara kita harmony and tak de pecah belah.syukur la

Atie ... harus cuba teka ..x susah nak teka pun

Yana Yani said...

McDonalds ke? Tu aje yang terfikir. Hehe
Dah lama tak pekena ni...nak cari arr balik nanti

Eh cam lari plak komen ni dengan topic
kawan ita pun kawin juga 27/11 ni
nak beli apa ye...bagi idea sikit

Husna Rahman said...

igtkan merah kuning geng bola...adehhh..ahha

hainom OKje said...

MK kerja Shell kot.....
Harapnya janganlah terjadi apa apa yg tidak ingini....

Sue Bee said...

Free democracy.. SB suka. Nak ke taknak , terpulang

Nor Azimah said...

MK kerja kalo tak kt shell tak pun mcdonald, betul tak? Apa? Tak betui, hrmmm, malasla nk penin2 main teka2 ni.

Khairul Bariah said...

saya tak tahulah MK ni keje apa kat sana nun. Tapikan kalau sebut merah kuning ni, saya teringat satu benda ajer....

Red and Yellow Bus....bas Tepen-Kualer, huah, huah, huah ^_^

Nor Azimah said...

Mana entri baru MK?

Minah Kiwi said...

Sabar la uolss cik Azimah.. Minah Kiwi tengah draft ni

Adam said...

Love your approach.

Adam said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Days said...

Bagus jugak majikan pesan macam tu. Care betul dengan staff

http://www.fatindays.com

Norhayati Mohd Isa said...

Merah kuning bendera negeri selangor tu MK 😆😊

Adam said...

Lamanya hilang

Minah Kiwi said...

Hehe.. Minah Kiwi tak menghilang.. cuma belom ada idea nk update blog lagi uolllsss

hainom OKje said...

Salam Minah Kiwi....sihat ke?

Minah Kiwi said...

Salam hainom .. i syukur alhamdullilah sihat jer .. uollss sihat ke

LadyBird said...

Salam Minah Kiwi.. Kalu Merah Biru JDT. Kalu merah kuning.. Ape yee.. Huhu

Tue said...

Merah putih kuning biru itu warnanya.. berkibar terus oh benderaku.. aweee dulik ape ngn main topik Minah.. hahahaha janji we talk about kaler.. aisey kte hade die xder lakk

hainom OKje said...

Salam Minah Kiwi.....senyap sudah ni nampaknya ni hihi...

Minah Kiwi said...

busy la hainom .. tak de idea nak tulis haper..nanti melambak idea masuk..penat pulak uollss baca blog i giteww

mamawana said...

Assalamualaikum

Singgah sini.

y i e n said...

Shell kot? Haha

Adam said...

Lama nya hilang

nazrin langsat said...

minah kiwi... tbomq ni.. ni minah kiwi yang dulu ke

nazrin langsat said...

minah kiwi yang dulu ke ni... tbomq kenal tak