Thursday, June 25, 2009

Apa Khabar Junior Minah Kiwi Di Situ

Salam Uollsss

Hari ini Minah Kiwi bersiaran dari Puncak Kasih giteww... dan hari nie jugak Minah Kiwi menyibokkan diri untuk menghupdate aktiviti-aktiviti junior Minah Kiwi katanyer!!.. Kaedahnya dahulu Minah Kiwi mempunyai ramai junior2 sewaktu belajar di NZ dahulu kala.Wah theyolss bukan main sakan yer..macam2 aktiviti yang theyollss buat tahun ini katanyer!!

Dari sumber yang tidak boleh dipercayai.. theyollss iteww...junior2 Minah Kiwi nak buat aktiviti sukaneka di Palmerston North kaedahnya atau lebih famous di buat di Massey University giteww!!! Sentap Minah Kiwi tau Uollsss kerana theyollss tak jemput Minah Kiwi ke sukaneka itewww. Theyollss dah lupakan Minah Kiwi la kaedahnya...

Tapi ..sewaktu Minah Kiwi di zaman student2 giteww... Minah Kiwi ada mengidam dengan seorang jejaka mat soleh katanyer...kacaknya mengalahkan Tom Kurus gitewww!!!

Sebab Minah Kiwi mengidamkan jejaka iteww....kerana pada satu hari tue.. sedang leka Minah Kiwi berjalan ke Kuliah dari rumah Minah Kiwi yang macam sarang tikus iteww... Minah Kiwi tersepak batu uollsss... harus la Minah Kiwi terjatuh di tepi jalan raya iteww!!! Minah Kiwi pun terjatuh dengan ala-ala manja giteww... nak control ayu katanyer.

Minah Kiwi jatuh tergolek-golek giteww!!

Harus la..mat soleh yang sedang berjalan di situ melihat Minah Kiwi yang terjatuh ditepi jalan raya iteww...Minah Kiwi malu tersepu sepu bahasa urganda kaedahnya!! Dan sejurus iteww ada seorang jejaka mat soleh nampak Minah Kiwi terjatuh...dan terus menyelamatkan Minah Kiwi dari terus dilenyek oleh lori najis uollsss!!!.. nasib menyebelahi Minah Kiwi..kalau tidak kena samak la lepas itew!!

So.. jejaka inilah Superhero Minah Kiwi


Saya datang nak menyelamatkan nyawa Minah Kiwi

Sehingga ke saat dan detik ini.. Minah Kiwi masih teringatkan jejaka iteww... banyak sungguh jasa beliau yer kepada Minah Kiwi kaedahnya.

Minah Kiwi ada tampal gambar jejaka yang telah menyelamatkan nyawa-nyawa ikan Minah Kiwi iteww... so..tataplah uollsss...

Satu dunia memandang diriku ini..hebatnya diriku ini!!

Owh..tersesat jauh plak kita yer.. Minah Kiwi lupa nak mengupdatekan aktiviti2 junior Minah Kiwi di NZ iteww...

Khabarnya ....theyollss iteww akan membuat rombongan satu bas tadika ke Palmerston North untuk Bersatu Games.. wah bilakah sukaneka iteww akan diadakan yer??? Kalau tak silap Minah Kiwi .. sukaneka itew akan diadakan pada hujung bulan June kaedahnya!!


Acara lari dalam kereta sorong


Sejarah Bersatu Games iteww adalah dimulakan di Wellington..New Zealand. Dan orang pertama yang memulakan Bersatu Games iteww adalah penyanyi Dr Fadzley Yakob (femes dengan lagu Asmara Ini) .....beliau adalah senior Minah Kiwi di university Minah Kiwi belajor dulu ..

Macam2 games diadakan ...ntah la Minah Kiwi pun tak ingat.. al maklum la.. Minah Kiwi kan busy body orangnya....

Selain iteww... junior2 Minah Kiwi iteww juga telah mendesign WMSO t-shirt katanyer!! wah theyolsss tak inform Minah Kiwi pun theyollss ada t-shirt baru giteww....harus sentap Minah Kiwi giteww!!!!

Ini la design terbaru baju terbaru junior2 Minah Kiwi

warna oren plak pilihan tahun ini

Cantik jugak yer t-shirt terbaru bebudak junior Minah Kiwi ini ... pandai theyolss design t-shirt iteww.. alangkah bagusnya Minah Kiwi berada di sana...boleh la Minah Kiwi mencuba t-shirt iteww!!!

Minah Kiwi juga ada video untuk tatapan uollsss.. video Bersatu Games giteww...Minah Kiwi sedut dari Youtube katanyer..



Tengok la sampai puass uollsss

Minah Kiwi nak beradu dahulu la uollss..dah mengantuk sangat nie.. sentap plak tue junior2 Minah Kiwi tak ajak Minah Kiwi join sukaneka iteww pun..

Selamat Malam Uollss




41 comments:

Heidi Shafiq said...

len kali mintak la mamat tu dukung minah kiwi konon x larat jalan cuz jatuh.. baru la romantik..

.:Mas Ayu:. said...

ala bukan mamat tue tak nak dukung Minah Kiwi..cuma kawan2 Minah Kiwi tak kasi..

diaorang kata HARAM..bukan muhrim giteww...

wah romantik ... teringat plak zaman cintan cintun Minah Kiwi

lailatul90 said...

haha.. my comment? no comment nge3.. hehe..(no camera plzz)

░♥si lampu neon♥░ said...

happening giler gambo kete sorong tu hahagagag

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

tue la lailatul..

i nak comment kat u plak..

no comment.. wakakakka

Ujang said...

sentap aja kerja ko Minah Kiwi

Anonymous said...

baru aku tahu yang Dr Fadzli tu belajar kat new zealand.. thanx minah kiwi untuk info tu

Miss Laser said...

kenapa minah kiwi tak fly terus ke new zealand main sukaneka iteww...

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

Ujang... dah hobby mas pun sentap dan termenung... hehehe

abu_selah said...

siap ada video.. caya la minah..aku respect hang

Anonymous said...

minah kiwi sesuai main lari dalam kereta sorong tu.

aku sokong sangat..

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

amboi Miss Laser.. u ingat Minah Kiwi nie cop duit ke.. leh fly anytime..

laser tul mulut you miss laser

mustakim said...

pandai diaorng buat video wmso tue.. mestila kan.. budak2 oberseas

:D

inesen boy said...

mengancam siot video bersatu games tuh

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to mustakim: hah.. diaorng mesti belajor IT..sebab tue pandai wat vidoe camtue

esah said...

apa lagi games yang ada??

dendam kesumat said...

kalu aku jadi ko minah.. dah lama aku marah-marah kat junior ko..sebab diaorang tak ingat kat ko minah

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hai dendam...

minah tak kisah pun..minah redha apa yang berlaku..

amin said...

minah kiwi dulu belajar di new zealand ke?

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hah...dulu minah kiwi tadika dekat nz..

salih said...

dulu minah kiwi belajar apa??

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

belajar membaca A B C jer

adam tantawi said...

macam best jer games tue.. minah kiwi dulu main apa??

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to lampu neon: memang happening kan gambo kereta sorong tue...lebih2 lagi kalau Minah Kiwi yang duduk dalam kereta sorong tue..pastu lampu neon tolak mas

rafiq said...

aku bayangkan lah diri aku dalam kereta sorong tue..

mesti jatuh tergolek2 macam batu besar jatuh dari bukit..mana taknya aku kan badan besor..malu siutt..

apa2 pun minah, aku memang enjoy baca entry ko..aku sabit sama hang la minah

Tipah Tertipu said...

woitt minah kiwi..hensem tak super hero yang telah selamatkan ko..kalo ada..kasi no fon dia yerk.

peminat cempedak said...

aku dulu suka gak main sukaneka..waktu tadika la

alip said...

sentap tue apa?

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Tipah Tertipu: lupa plak minah nak minta no telefon superhero tue..maklum la time tue kan minah kiwi kelam kabot sikit.

To peminat cempedak :itu tadika..buat apa ko nak sebut2 sekarang nie...

alif said...

minah kiwi umo berapa

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

umo minah kiwi rahsia

alan said...

fazli yakob tu dulu study dekat new zealand ke

Tipah Tertipu said...

mana entry terbaru minah kiwi?

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hah alan...fazli yakob tue dulu my senior

:D

.v.a.n.e.L.L.a said...

cian kat u mina kiwi.

dosh dosh pda supevisor u tuh!

HAHA.

:)

mickey monster said...

yang air warne pink tu bkn gmbr yuna ke?? mesti amek kat myspace die...

Cik Zahora said...

muaha2,, jiwang jap...
minnt ngn dr Fazly ni.. best2 lgu dia. hihi

Datin Paduka Bokbong said...

minah laling!!!
ai teruja tengok superhero sepaidermeng tuh!!
super sexy...hahahahahahaah!

xD

*gile tak tahan gelak tergolek2 ai ni*

mel said...

errr... mungkin kah kita saling mengenali?

lama juga di nz tu.. terlibat gak dgn bersatu games..huhu

lufti said...

kesian minah kiwi x pergi bersatu games iteww

y@n@ M!B said...

lawak n3 minah kiwi iteww...haks!!^_^