Sunday, August 23, 2009

Tipah Tertipu Lagi ( Versi Minah Kiwi)

Salam Uollss..

Selamat bersahur la buat Uollss....Minah Kiwi tulis entry nie pun time sahur giteww..so kena la ucap Selamat Sahur.. kan Uolsss..Sihat ke hari nie..camna ngan puasa uollsss..dah ada terponteng puasa iteww ke..or tercuti puasa kaedahnya???



Oppss...saya terponteng puasa hari nie !!!

Anyway.. Minah Kiwi nak share ngan uollss satu pengalaman manis Minah Kiwi berpuasa di new zealand.. waktu Minah Kiwi student di sana.. pengalaman Minah Kiwi yang tak dapat lupakan

Waktu tue Bulan Puasa tahun 2005... time tue waktu exam ... so Minah Kiwi memang kelam kabot ala2 Mr Bean nak mengulang kaji pelajaran..maklong la esok nak exam


Minah Kiwi sedang mengulang kaji pelajaran sambil bertapa

So malam sebelum exam iteww.. adalah malam ke 28 ramadhan.. so Minah Kiwi budget lagi 2 hari akan Raya Puasa.. so Minah Kiwi study la sampai tak ingat dunia.


Ketika menjawab soalan exam..di pagi 29 ramadhan 2005

So pada pagi exam iteww bersamaan 29 Ramadhan .. Minah Kiwi pun menduduki exam tersebut..


Ada orang tiru Minah Kiwi waktu exam!!!

Tengah exam itewww..ada plak budak sebelah tiru Minah Kiwi.. memang frust menonggeng Minah Kiwi kena tiru uollsss

Apa !!! Ada orang tiru Minah Kiwi????

Pas abis jer exam.. terus Minah Kiwi penat..harus la..satu malam Minah Kiwi study Uollsss


Penat uollss...pas abis jawab exam !!!

Selepas abis jer exam itewww... Minah Kiwi yang kepenatan iteww terus keluar dari Dewan Kuliah...lantas kawan2 satu kelas Minah Kiwi serbu dekat Minah Kiwi..and diaorng cakap

Selamat Hari Raya Minah Kiwi !!!!


Apa?? Hari Raya ke hari nie???


Apa !!!!!!! Minah Kiwi terkezut uollss... mana taknya.. hari tue baru 29 Ramadhan.. Minah Kiwi budget esok baru Raya...tapi Raya Puasa jatuh pada hari Minah Kiwi exam..

Yang paling malu.. orang lain semua beraya pada hari iteww... Minah Kiwi berpuasa plak pada hari iteww... Malu uolllsss...

Itulah kenangan paling manis bulan ramadhan.. Minah Kiwi berpuasa pada Hari Raya Puasa..!!



53 comments:

Caynie De said...

selamat berposa sis! moga menempuh bulan puasa ni dgn hati yang besh2 dan besh2 gak..kuang2..hihih

Hazwan Arif said...

haha
mmg sedih la citer ni
kah3

Datin El said...

hehe..jangan tertipu lagi ye dik..skg kat mana?

noor afzan said...

aduila~
dah le kena tiru..
pehtu rupenya berpose di hari raya~

hoho~
kenangan masin tuh..
kuikui~

sis_nita said...

ekekekeke! berpose di ari rayerr.. sangat laa emosi taw..

nabilah_2908 said...

salam minah kiwi... :)
kesian dia...focus sngt nk xm..smpai tersalah hari..

so tahun ni....mcm mn pulak..??
hehehe..

walau mcm mana pun...Selamat Berpuasa..(^_^)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kahkah.

lawakkkkkkkkkkkkkkkk.


epy fasting:P

SIQAH said...

hahahahahaha..
lawaklah..macam mana boleh tersilap hari raya ni..hehe..

btw, selamat berpuasa ya :)

oppsss i ponteng puasa hari ni..hehe

Miss Lazer said...

wakakakak..minah kesian ko

ko puasa orang raya

azim said...

wakakakakak...lawak la ko minah kiwi

anyway harapa tahun nie jangan tersalah berhari raya plak

Anonymous said...

minah kiwi ko puasa kat mana?

Tipah Tertipu said...

wah nama aku jugak yang naik kat entry ko nie minah kiwi...femes aku

Yang Tertipu

Tipah Tertipu

iKa said...

ahahaha..
sgt lawak oke!!
ckup utk mlaparkn pewot ini tawu..
ahahaha..
anywy.
slmt bpose'
=)

Kirr_rule said...

hahhaha kesian minah kiwi org da raya die masih pose tu ler len kli stdy2 jgk tp jgn ler sampai lpe tarikh2 pnting tu. hahha pe2 pun harap minah kiwi tahun ni beraya tepat waktu jgn terawal sudeh ok...selamat bersahur

aRien de GreaT said...

minah..cmne u leh puasa nih..jrg btul dgr citer org puasa hri rya..pape je minah ni..slalunyer org xnah la lpa klu bab esok rya nih :)

FATIN kiddy said...

hahaha..minah posa pd hari raya posaa.. lawak sungguh..haha

ezany said...

kira pose ganti la tu.. hehe..

Noorlaila Mohamed Nor said...

tu laa
balik raya kat mesia ni haaa
tengok anak bulan
cepat raya
hahaha

rockmetaller said...

cno ni minah kiwi?org raye minah kiwi pose laks..hahaha

violetless said...

aik?ni dok mana lak lani?tak balik ke??windula..eheheheh..macam penah jumpe je ayat kan?hahah

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to violetless..: hah macam dah lama kenal kan..wakakka

minah la nie kat united kingdom..cerita tue just cerita lama..waktu kat nz ..waktu jadi student

IxoR@ said...

Minah mesti teruja klu dapat balik beraya nanti kan...

Kelakar la citer ni, dalam kelakar ada sayunya...iye la, raya di perantauan...

:D

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To ixora: Minah x sabar nak balik malaysia..and berpuasa kat malaysia.. dah lama x puasa kat malaysia..

betul tue ixora.. dulu waktu student..minah raya hari exam.. lagi sayu

aZuRa AhMaD said...

hi akak...siannya...jgn silap lagik tau..huhu

alesyahana said...

hari raya pun exam...ermm patutlah tak ingat raya , nak focus pada exam semata2...kalo sy pun same tak ingat nak raya walaupun tahu hari raya tsbt..hehe

Cik Peanut said...

selamat berpose cik minah kiwi..
tahun ni puasa insyaAllah 29 hari je...
minah kiwi jangan terlebih lak k..
hehehhehe

nana naim said...

lain kali kena check kalendar elok2 minah kiwi..jangan terlepas lagi raya tue

pak usup said...

itu la .. pak usop dah kata.. study kat malaysia..nie nak study kat nz lagi...kan dah tersalah raya

anyway..selamat berpuasa dari Pak Usop

azli boyot said...

wakakaka..lawak la ko minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Cik Peanut: ok cik peanut..minah dah tanda lam kalendar..29 hari puasa..u tolong ingatkan Minah Kiwi yer cik peanut

fndrocka said...

biar betull!! tak boleh dimaafkan lupa hr raya..nasib kat new zealand

fndrocka said...

biar betull!! tak boleh dimaafkan lupa hr raya..nasib kat new zealand

PrinZeAlfiE said...

semangat btul minah amik exam smp x ingat raya!! tu la experience kan! best ar jd minah kiwi, merantau kat negara org!!

Miss Lazer said...

dua tiga kali aku baca entry ko minah..memang best

nina nine said...

nasib baik saya belajar kat dalam malaysia.. takde la terlepas raya puasa

azli said...

Salam ramadan cek minah kiwi oii.. aku lama tak berkunjung kat blog ko ni bukan marah kat minah pasal aku sibuk kat bengkel lah minah dah penuh sesak ...adoii cam ne nak siapkan tempahan orang ni...minah betul aku tak marah pun dan ko minah still kawan aku yg terbaik tak ade salah pun.. aku dah baca blog ko ni minah minah tertipu... wa..kah..kah..

minah aku nak kommen lah kat mana chart box ko ni ye susah nya nak berbual ngan ko ni..
dari rakan mu
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Datin Paduka Bokbong said...

SALAM RAMADHAN, datin minah!!
gile lama ai tak komen entry yu!! so sowiiii bebeh!! mlm ni bru bkesempatan blogwalking & tggl komen.. sbb ai xleh tido la..so, smbil2 tggu sahur la ni.

RINDU sggh la ai kt yu...how's pose there?

xoxoxoxoxoxoxoxo

Anonymous said...

teringin nak study overseas macam minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To datin paduka bok bong: i pun rindu bangat sama u tawww..lama bebenor u x online..anyway..selamat berpuasa juga kat u.

To azli: wah lega minah kiwi dengar yang azli x marah apa2 kat minah kiwi..kelas u... and we still friend kan,,

To Cik Peanut: tahun nie sure I x termiss raya..kena pangkah besar2 kat kalendar iteww

To azura ahmad: hah tahun nie sure x silap

fahmi ismail said...

minah kiwi raya kat mana tahun nie? kat nz ke kat uk?

meo188 said...

hi cik kiwi!!!!!!!

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hai cik meo188...sihat ke tue??

JMR said...

oit..mana leh pose time raya..haram tu..hahaha

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

errkk..minah terpose la..bukan sengaja..

x tahu hari tue dah raya

rafiq said...

lawak la minah kiwi puasa pada hari raya..

x di buat orang

pErEmpUan said...

minah kiwi..

rajin minah kiwi berpuasa =)

ahahaha..

jali nis said...

hahaha.. berpuasa pada hari raya..kelako la

SaKuRa said...

antara entri ter kelakar yg pnh sue bc..hehehe:P

kuina said...

itu kisah lama kan.. tahun nie klu posa hari raya lagi kena tembak la...

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Sakura: mekasih yer baca entry kali nie

To Kuina: hah tahun nie minah dah pangkah besor2 kat kalendar hari raya...x miss punya taww

cah ndueso said...

narsis pol...

Faarihin said...

adeh.. camne minah kiwi tak sedar dah hari raya time tu.. huhuhuhu.. lawak lah minah kiwi ni.. (^__^)
1 syawal, hari yang diharamkan berpuasa..

azrielafiez said...

salam minah.
selamat hari raya untuk kamu,maaf ucap awal2..
sebab dh jarang nk dapat on9..hehe.. ;)