Monday, June 29, 2009

Minah Kiwi Masih Di Sini

Salam Uollsss

Sihat ke semua-semua tue...harap2 sihat jer la. Kalau tak sihat jumpa la doctor ke bomoh ke , tok pawang ke.. apa2 yang patut uollsss semua jumpa.

Hari nie sentap jugak Minah Kiwi.. mana taknya supervisor Minah Kiwi yang macam singa betina iteww telah tertumpahkan air ke muka Minah Kiwi... dia kata 'opppssss i am so sorry !!! I did not see you !!!'

Ada ke patut dia tumpahkan air ke muka Minah Kiwi


Air kopi warna pink dicurahkan ke muka Minah Kiwi

What on earth she said that??? Tak masuk akal langsung yang Minah Kiwi nie tercangak depan dia...x kan dia tak perasan badan Minah Kiwi yang besor macam lipas nie pun dia kata dia tak nampak Minah Kiwi depan dia..


Minah Kiwi terus sentap OK !!!

Lantas Minah Kiwi bengang sejurus lepas iteww... rasa macam nak sembelih jer sorang2 kat dalam iteww..... Bengangnya Minah Kiwi sampai nak koyak baju katanyer!!!


Geramnya Minah Kiwi sampai nak koyak baju iteww

Anyway untuk supervisor Minah Kiwi yang kejam iteww macam singa betina bunting 3 bulan.. Minah Kiwi sikit pun tak takut sama u... OK !!! Minah Kiwi masih di sini (tetiba background lagu Niskala - Aku Masih Di Sini berkemundang di telinga Minah Kiwi) dan tak akan berganjak walaupunn 1 centimeter dari supervisor Minah Kiwi yang kejam iteww!!!

Berfikir sejenak..nak makan apa la malam ini???

Takpe la.. itu lah lumrah hidup kan bedah..betul tak Datin Paduka Bok Bong. Kerja apa pun mesti ada susah senang nyer..kan??? Redha jer lah semua dugaan hidup ini. Ok la uollsss yang Minah Kiwi rindukan.. rindu sangat ke??? Opppss...terlepas cakap la plak.. Minah Kiwi nak berambos untuk ke tempat kerja giteww....

Take care yer Uollsss

Selamat Hari Selasa




60 comments:

naim rahmat said...

sabor minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

ngah sabor la nie naim

Tipah Tertipu said...

kalu aku jadi ko la minah kiwi.. aku curah balik air jamban dekat muka supervisor hang tue.

biar dia rasa balik macam mana rasanya...

yang tertipu

Tipah Tertipu

azrul debab said...

macam mana minah kiwi boleh jadi camtue??

Salam Takziah buat Minah Kiwi dan diva-diva Minah Kiwi

lailatul94 said...

kesian dekat kak minah..kenapa supervisor kak minah kejam sangat macam tu

lailatul94 said...

kesian dekat kak minah..kenapa supervisor kak minah kejam sangat macam tu

aznil said...

kenapa minah tak cepuk balik si supervisor tue??

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Azrul Debab: salam takziah jugak pada awak.. nah nasib badan minah kiwi

To lailatul: minah pun x tahu kenapa dia kejam sangata

angah_ethan said...

satu idea untuk minah kiwi.

cuba rendam muka supervisor itu dalam mangkuk tandas.

best tak idea saya

t- said...

test

t- said...

test

t- said...

haiii oouullsshh.....suke giteww... oullssshhh sihat ke...
minah kiwi..kiteww skeww sngt mnah kiwi giteww....wakakka,.... ouullssshh..truskn kejeya kiwi k... is kkong u dri atas...oouullssshhh pon skong la minah kiwi nie... oouullssshhh syg minah kiwi kn.... ouullssshhhh msty syg giteww... wakakkakkaka

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

best jugak idea ethan angah tue..nanti minah kiwi nak cuba wat camtue

anis said...

seronok la baca blog minah kiwi..terhibur hati anis

Anonymous said...

jom kita ramai2 klepet si supervisor minah kiwi tue.. siapa sokong..angkat kaki korang???

asfa said...

Salam.. Blog ni memang hot+glamer+ramai peminat. Thanks MK sebab sudi promote..Nasi lemak ayam 1minggu. hehe

ulatriza said...

kenapa suka buah kiwi? sedap ke?

Anonymous said...

kesian2 kepada minah kiwi

Miss Lazer said...

kesian aku tengok ko minah..tak dapat aku nak tolong ko..jauh sangat la

:D

Miss Lazer said...
This comment has been removed by the author.
zafir said...

sabor minah kiwi

dugaan hidup kata ko

insyAllah..life will be better for u

johan said...

patut simbah air panas dekat supervisor minah tuhhhh

zasss

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

ish johan kejam sangat la simbah air panas dekat supervisor giteww..takut supervisor tue sentap ngan minah kiwi plak katanyer

azrul boroi said...

semalam pun aku kena marah dengan bos aku.aku buat rilex jerk.

ko tak payah pening2 minah..lepak jer ngan aku.

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

nak lepak dekat mana azrul boroi?? Midvalley ke??

Johan said...

ini antara blog2 yang best dan lawak di malaysia.

johan sokong minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

mekasih johan sebab selalu lawat blog minah kiwi

azli boyot said...

ada plak kopi warna pink!!

pelik betul dunia ni kan Minah Kiwi

nian said...

nak tanya minah kiwi duduk mana tue?

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hah..tue yang minah pelik tue..kenapa la air kopi tue warna pink.

kalau warna biru pun apa salahnya kan azli boyot.

lina('',) hisyam said...

lina rasa la elok minah kiwi tukar kerja jer

cari kerja elok sikit.

:D

Tipah Tertipu said...

tak payah la ko minah dok sentap kerja kat situ.

baik ko balik kampung jer minah..menoreh getah ke.. berkebun pisang atau apa2 la.

kan bagus idea aku ni minah

Yang Tertipu

Tipah Tertipu

afifaf kancil said...

minah kerja dekat mana? nak tahu jugak yer

Anonymous said...

sabar minah

Yana epoy said...

best giler kentang baca entry minah kiwi..semua entry best2 belaka

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Tipah Tertipu: la nie minah mana cukup duit nak balik kampung..mahal giler kentang tiket nak balik kampung...kot2 tipah ada kerja kosong..inform minah yer

Cik Mira said...

haih g tumpah kan balik air kat muka die heehhe menipu la tak nampak
die ade perasaan tak puas ati ngan minah kiwi ke?
ish ish

makcik senah said...

mak cik senah kalau jumpa orang macam tue.

makcik senah simbah ngan air tangki septik.biar dia rasa betapa sadisnya kena simbah balik

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hai cik mira.. rasanya dia x puas ati kot

sebab tue dia tumpahkan air iteww

miroz said...

best la lagu lam blog nie..siapa nyanyi yer?

Datin Paduka Bokbong said...

minah..habag mai kt ai sape s/visor yu yg mengom harem jadesss tuh!!habaq mai!!!
ai plk ni telebih sentap!hehehehe

pe2pon, yu buat bodo je kt org cm2..tp insiden ni macam mlampau la..ksian yu!
klu ai ade kt sblh yu, konpem ai lap2 muka yu yg bsh ittew...hehehehe

MISS YU, datin minah kiwi!!!
MMuuaaHhs!!!

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to datin paduka bok bong..

i dah x sentap giteww. x kisah la supervisor yang kejam itew nak buat apa2 pun kat minah.

mekasih la datin paduka bokbong tolong lap muka i taww..kelas la u. sayang datin sokmo

u jangan terover plak tau datin.. kaedahnya.. #

miss u too datin paduka bok bong#

muaahhhh

.Cik Nana. said...

kak mas!!
sian giler!!
bos tu org aper?haiyaa
mcm2 kerenah org skang nih..

wAnNy said...

ish3...dasat sggh...

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

cik nana...supervisor iteww orang putih..minah soleh giteww.. soleh ke?? erk.

takpe la cik nana.. benda dah berlaku..redha mas ayu @ minah kiwi

jali argos said...

jali rasa minah kiwi patut tukar kerja

betol tak minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

hah wanny.. dashaattt sungguh dah sangat menghayat hati minah giteww!!

boboiz said...

heheh kopi warna pink yekk...sirap bandung mesti warna hitamkan..huhu

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

tue belom air carot susu..warna biru gelap giteww

jazz lemon said...

kelas la blog minah kiwi..macam2 cerita menarik ada

eyena said...

syok gak blog minah kiwi ni..menghiburkan hatiku yg lara giteww..ahaii..

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

eyena,,lain kali masuk lagi yer blog minah kiwi niea

pErEmpUan said...

mas ayu..sengaja ke x sengaja tu?
memang hampeh..p
xpe2 keje rajin2 nant mas ganti dia jd supervisor, dia jd anak buah mas..huhu bes siot..dpt balas dendam dengan terhormat..

aminn...

=)

Cik Peanut said...

~~~
jahatnye supervisor minah kiwi..
nge~~geram peanut/...
kalau peanut tak tempat minah kiwi, mesti peanut amik air satu balsi..perh curah kat baddan dia n said.."i'm sory. i did'nt see u..pastu gelak kuat2." peanut ni jenis kurang sabar sikit...ei..geram betul..harap minah kiwi sabar ek..makchik supervisor tu memang cma gitu..maklumlah dah nak monopous..nge~~~

azuan said...

sabor yea minah kiwi...
nanti2 ko balas r...
jangan balas kat tempat kerja dah...
tak pasal2 jadi penganggur la ko..

luvida said...

huhu...tumpah air?
ini x bole di biarkan.
kene bg serangan balas ni!~

si nurulhuda said...

minah miwi neh pandai wat cite kan??suke ngutuk org ehh pangai??hahahaha

ain said...

die tak nmpk minah yg sebesar lipas sbb die sebesar gajah kowt..huhu

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

waakak..tue la.. dia besor sangat..sebab tue x perasan minah kiwi nie sebesar lipas..

:D

Anonymous said...

best giler cerita nie