Tuesday, July 14, 2009

Contest Minah Kiwi DiBuka Sekarang!!

Salam Uollss.

Wah sihat ke tue..harap2 sihat la semua. Hari nie Minah Kiwi ingin Mengumumkan yang Contest Minah Kiwi sudah di buka kepada pengunjung blog Minah Kiwi.


Ada 3 soalan dalam contest iteww..harap2 uollss baca elok2 la yer..kerana hadiah menarik menanti uollsss semua. Sebelum tue contest ini ada syarat dan peraturan kaedahnya..

Mari kita tengok syarat2 nyer

1. Terbuka kepada semua rakyat melaysia yang dilahirkan di malaysia
2. Terbuka kepada sesiapa yang pernah terbaca blog Minah Kiwi
3. Terbuka kepada semua follower Minah Kiwi
4. Terbuka kenapa sesiapa yang dipaksa baca blog Minah Kiwi
5. Terbuka kepada sesiapa yang tertengok blog Minah Kiwi
6. Terbuka kepada sesiapa yang terklik blog Minah Kiwi


Kalau Uollss.. tersenarai kat atas tue.. sila la join contest ini.. jangan malu-malu giteww

Soalan 1


Sila nyatakan jumlah rakyat afrika di dalam gambar di atas???

Jawapan..........................??


Soalan 2



Sila kira berapa jumlah vowels @ vocal dalam table diatas??


Jawapan...................???



Soalan 3

What do you call an exploding Monkey??

Jawapan.............???



Hah Jeman..apa lagi you tunggu tue..cepat la fikir dan terbeliakkan mata uollss tue kira vowel @ vocal iteww!!!



Terbeliak mata ku ini mengira orang2 afrika iteww !!!

So.. Uolss ada jawapan untuk ke tiga-tiga soalan iteww..kalau ada..harus la Uollss isi borang di bawah ini beserta alamat email uollss (kalau menang Minah Kiwi contact through email) dan juga jawapan uollss yang mantap iteww !!

Tarikh Tutop : 19 July 2009 . 6.00pm (waktu Malaysia)


Borang Di Bawah Ini !!




Good Luck Uollsss !!!

30 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

wah!datin minah kiwi...soalan mantap skalih seh!!
harus ai fenin crik jwpn ni..hihihi
ai akn join!musti!

er...ai confuse psl nk isi borang kt bwh tu..kt URL kite nk isi add blog @ email?

sla beri tnjuk ajar!

;P

noor afzan said...

uhuh..soklan last killer question tuh..
exploding monkey?
nak rujuk mana nih...?

LuVidA^^ said...

mne borang ni? huhuiii....

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

datin : url tue email anda giteww.. bukan blog taww

afzan: hah.. cepat fikirkan jawapan exploding monkey iteww..sebelum tarikh tutuop iteww

luvida.: borang di bawah entry contets iteww

CiterMenariK' said...

Buat kali pertama nyer CiTerMeNariK uwat komentor lo.. ewah-ewah' minah kiwi cyg.. makin hangat yerh huhu.. aperpon minah tetap kiwi best.. dulu kini selama nyer... jawapan iteew semua adalah..huhu biar la rahsia dalam kotak email minah kiwi iteww huuhhu..

MISZ NaNa said...

ngehehehehehe~ soalan last tu mcm x nak bagi org menang jer.

~ShiMa~ said...

maha dahsyattnya soklan..

azuan said...

soklan last paling susah...
tapi ku kan tetap try jawab...hu3

azlan said...

susah la soalan no 3.. perrghhh

Datin Paduka Bokbong said...

sudah submit! aiyaya!!
soklan 1 plg confuse.. no. 3 plg snang. tlg lah minah..ai nk hdiah msteri ittew! wakakakaakakaa!!!!

Anonymous said...

susah jugak contest nie..

LuVidA^^ said...

tu la confuse tol..
msti africa tu ade nyelit2 kt blakang yg len..isk2.
tp luvida da submit..
ley anta byk2 jwpan x..huu

DaliaLiyana said...

adiah ape?? tak semangt la nak jwb takde adiah....hehhehe..biase la..dalia ni kan demand..hehhe

E said...

apa ekkk???

dude said...

pe hadiahnye ni cik kiwi?

azim said...

susahnyer soalan no3 tue

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to dude: nanti minah inform hadiahnya giteww

arman said...

senang jer soalan nie

Anonymous said...

makk oii..susahnya soalan no3 tue

Nine said...

nak try contest nih lah..

Anis Mohd said...

uhm ,
mcm mana kita nak menetukan kewarganegaraan sesorang itu .
sbb ssh r ,
warna kulit tak menentukan nationality nya .
aiihh ..

mungkin , slh sorang dr yg ddk tu , sorang rakyat malaysia . siapa tau kan .
haha

soalan yg ada ni , sume tricky question lahh.

░♥si lampu neon♥░ said...

susah gile kontes ni hahahaha

irfat said...

gua takmo jwbla,,
nak bg pluang kat org len menang,,,kui3,,

Faarihin said...

salam ziarah.. wah de contest kat blog ni.. bestnyer... adiah mest best ni.. huhuhu.. (^__^)

<< s| tED| >> said...

ekekkekeke.. golap lah org dalam gambar no 1 tu.. susah nak kira..isk isk isk

@LiYaNNuaR said...

saje torai jawab... hehehe mana tau kot2 ade luck!! ngeh ngeh ngeh

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

to ted: dah nama pun orang afrika,.harus la gelap giteww..cepat kira..esok dah tarik tutup giteww

to aliyaannuar: wah dah cuba yer.. kita tengok nasib siapa nanti yer yang bertuah ...nantikan

ali boncit said...

aku rasa macam tahu jer jawapan no 3 tue

Tipah Tertipu said...

wah minah kiwi ko ada wat contest tak cakap aku...sentap aku ngan ko

apa2 pun aku nak join gak..tak kira



Yang Tertipu

Tipah Tertipu

Miss Lazer said...

amboi hang minah buat contest..

apa hadiah dia? kalo ko cakap baru aku join !!!