MINAH KIWI

My photo
Hidup ini akan bosan apabila kita tidak mampu berbicara.. maka Minah Kiwi akan berbicara untuk menghilangkan bosan hidup ini !!

Wednesday, September 7, 2016

Blogging.. adakah masih lagi relevan di zaman sekarang ni

Salam Uolls Semua



Kali terakhir MK menulis di dalam blogger ini pada 14 Nov 2012.. itulah saat terakhir Minah Kiwi menulis. Tapi bukan menulis sangat hanya tempek lagu dan lirik sahaja

Beberapa hari lepas Minah Kiwi buat blog walk .. yang sebelum ini Minah Kiwi pernah buat pada tahun 2009 sehingga tahun 2012. Di zaman itu blogging amat famous sehingga boleh berkenalan dengan blogger yang baru dan menambah kenalan di dalam Malaysia mahupun di luar negara

Banyak blog blog yang Minah Kiwi lawati yang kebanyakannya sudah lama ketinggalan ataupun dalam bahasa blog " Bersawang" di sebabkan mungkin tuan punya blog amat sibuk dengan tugas harian mahupun issu peribadi yang menyebabkan mereka meninggalkan blog

Tapi adakah di zaman sekarang tahun 2016 di mana semua orang sibuk dengan update update yang mudah di capai di handphone canggih mereka .. berbanding dengan blog .. kita harus membuka PC atau laptop untuk membaca update tersebut and kadang kadang blog tersebut amat berat untuk di buka di mobile phone.. jadi .. blog blog ini di ketinggalan

Sekarang ini semua update dapat di lihat di media sosial  seperti dibawah..dengan sekali klik.. semua update dapat di lihat dengan pantas..

Adakah di sebabkan ini...blog blog sudah di tinggalkan



 


Facebook
 
 Instagram
Twitter


Whatassp


Wechat


Jadi kemana perginya semua kawan kawan blogger Minah Kiwi sewaktu tahun 2009...adakah mereka sudah tidak endah dengan blog mereka ataupun mereka sudah merasakan berblogging ini adalah ketinggalan zaman

Jika kawan kawan Minah Kiwi yang pernah sewaktu ketika dulu pernah membaca blog Minah Kiwi mahupun pernah terkomen di blog Minah Kiwi.. harap nya dapat lah kawan kawan semua meninggalkan jejak di blog Minah Kiwi.. 


Sehingga Ketemua Lagi...sesungguhnya Minah Kiwi masih lagi di sini untuk aktive dalam dunia blogging

Salam 

Minah Kiwi


Wednesday, November 14, 2012

Anything Could Happen

Anything Could Happen -  Ellie Goulding


Stripped to the waist
We fall into the river
Cover your eyes
So you don't know the secret
I've been trying to hide
We held our breath
To see our names are written
On the wreck of '86
That was the year
I knew the panic was over

Yes since we found out
Since we found out
That anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could

After the war we said we'd fight together
I guess we thought that's just what humans do
Letting darkness grow
As if we need its palette and we need its colour
But now I've seen it through
And now I know the truth

That anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could

Baby, I'll give you everything you need
I'll give you everything you need, oh
I'll give you everything you need
But I don't think I need you

Stripped to the waist
We fall into the river
Cover your eyes
So you don't know the secret
I've been trying to hide
We held our breath
To see our names are written
On the wreck of '86
That was the year
I knew the panic was over

Yes since we found out
Since we found out
That anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could happen
Anything could

I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be
I know it's gonna be

But I don't think I need you
But I don't think I need you
But I don't think I need you

Sunday, November 4, 2012

Sayap Terluka

Sayap Terluka - Panji



Dalam keributan hembusan beliung
Terbanglah aku sang camar hina
Mencari singgahan andainya kau sudi
Menghampar kasih di pantai hati

Dah lama kupuja kini jadi nyata
Sayang hanya untuk seketika
Sayap ku terluka ditimpa bencana
Akhirnya diri aku sendiri yang sengsara

( korus )
Ku tahu diri ini bagai menggapai bintang di langit
Tersingkir jatuh tiada pernah kau peduli
Rapuhnya cinta kita patah terkulai di ranting hampa
Pedih terluka tiada siapa yang endahkan

Biar derita biar sengsara aku rela
Menjadi mangsamu
Akanku simpan di nurani ini kenangan antara kita
( hingga akhir nanti oh... )

Kini kan tinggal cinta dan kasihku
Umpama pungguk merindu bulan
Tak mungkin tercapai hasrat hati ini
Biarpun harus ku tunggu seribu tahun lagi

Tuesday, October 30, 2012

A Shoulder To Cry On

A Shoulder to Cry On - Tommy Page


Life is full of lots of up and downs,
But the distance feels further,
When it's headed for the ground,
And there's nothing more painful,
Than to let your feeling take,
You down.

It's so hard to know,
The way you feel inside,
When there's many thoughts,
And feeling that you hide,
But you might feel better,
If you let me walk with you,
By your side,

And when you need,
A shoulder to cry on,
When you need,
A friend to rely on,
And when the whole world is gone,
You won't be alone,
Cause i'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be yur friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone cause i'll be there,

All of the times,
When everything is wrong,
And you're feeling like,
There's no use going on,
You can't give it up,
I'll help you work it out,
And carry on,

Side by side,
With you till the end,
I'll always be the one to firmly hold your hand,
No matter what there said or done,
Our love will always continue on,

Everyone needs a shoulder to cry on,
Everyone needs a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone,
Cause i'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be your friend to rely on,
When the whole world is gone 
You won't be alone,
Cause i'll be there,
You have my shoulder to cry on,
I'll be there
I'll be the one to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone,
Cause i'll be there,

And when the whole world is gone,
You always have my shoulder to cry on.

p/s: Lagu ini atas permintaan cik Rina. Hope u enjoy this song dear