Wednesday, August 12, 2009

Kenangan Sebelum Bulan Puasa

Salam Uollsss

Minah Kiwi kembali lagi ... kembali dengan pelbagai cerita untuk disharekan dengan uollss....Kaedahnya Minah Kiwi nak bercerita tentang kenangan sebelum berpuasa dengan kawan2 Minah Kiwi dulu2 kala.. kira tahun 60 th giteww.

Tapi sebelum iteww...Minah Kiwi ada terbaca tentang pramugari sebuah penerbangan namanya Qantas ..Apa yang terjadi..??? Hah.. Uollss nak tahu...pramugari iteww terjatuh ketika nak keluar dari pesawat iteww...beliau tergelincir ..sebab permukaan dekat luar agak licin..maklum la..dekat new zealand sekarang nie musim sejuk..permukaan jalan iteeww pun jadi 'frost' dan licin.


Pramugari Qantas yang dikatakan iteww

Dan pramugari iteww pun menyaman Company (Qantas) tersebut kerana beliau terjatuh..pramugari iteww memang tak patut.. dah tahu jalan iteww licin ...buat apa pakai kasut tinggi.. pakai la kasut orang penoreh getah..kan tahan lasak giteww


Kasut getah untuk pramugari Qantas


Kan baru selamat dan tidak jatuh akibat permukaan licin jika pramugari-pramugari iteww memakai kasut seperti di atas ini. Harus lepas ini Minah Kiwi di banned dari menaiki pesawat Qantas kerana memberi cadangan kasut getah kepada pramugari iteww...


Ok.. dah tersesat jauh lagi kita.. Minah Kiwi ingin berkongsi pengalaman sebelum berpuasa Minah Kiwi dengan kengkawan Minah Kiwi.. jom kita selami perasaan hiba Minah Kiwi

Pertama


Ini pengalaman Minah Kiwi bersama kawan rapat giteww.. waktu kecik2 .. waktu tue darjah Dua Meranti.. Minah Kiwi dan si Jenon .. suka ponteng sekolah.. weollsss suka pergi mandi kat sungai...kat kampung sebelah katanyer

Minah Kiwi dan Jenon..ponteng kelas cikgu Rafedah

Kedua

Yang kedua..harus la menatang kesayangan Minah Kiwi..si Comel.. kucing Minah Kiwi nie selalu lepak bawah kereta Pak Ad Cempaka. Minah Kiwi tahu jer port dia kalau nak cari beliau waktu makan..bila masuk waktu berbuka puasa jer..si comel nie pun sibuk ke dapur...nak bukak puasa sekali katanyer



Ketiga

Ini adalah kawan rapat Minah Kiwi waktu darjah 6 giteww... hobi beliau suka main ski. Setiap hari pas abis sekolah mesti dia akan main ski.. dah buang tebiat la tue. Nama beliau Suzuki kaedahnya



Keempat

Ini adalah Boyak.. dia nie suka sangat tiru artis 2 ternama giteww... yang ditirunya bukan artis tempatan.. tapi Uollss..nak tahu ..dia nak tiru artis luar bangsa kaedahnya...

Katanyer baru baru nie si Boyak nak tiru artis terkenal si Jessica Simpson. Minah Kiwi harap si Boyak berjaya dalam career beliau




Kelima

Ini yang terakhir.. juga kawan Minah Kiwi waktu student kat university dulu2 kala giteww.. Nama dia Johan Kaya. dia nie suka sangat bersukan..

Masih segar lagi dalam ingatan Minah Kiwi waktu beliau main ragbi.. perlawan dengan university kampung sebelah... terkoyak seluar beliau...siap berbunyi .. 'prakkkkkk' harus la semua orang yang hadir tengok kejadian iteww..




Waktu student dulu.. Minah Kiwi dan Johan Kaya serta beberapa kawan lagi ke University naik keretapi giteww... maklum la..rumah sewa Minah Kiwi jauh dari University.. setiap hari bersesak-sesak weollss kami naik keretapi iteww

Ketika berasak-asak naik keretapi


Macam tue la kaedahnya.. Minah Kiwi asyik kena tolak dan himpit dek ketiak2 yang harum macam belacan giteww...

Kadang-kadang bila waktu puncak or waktu orang balik kerja...keretapi iteww jadi terlalu sesak.. sehinggakan Minah Kiwi lemas didalam keretapi iteww


Kenangan menaiki keretapi ke kelas

Ini jer yang Minah Kiwi mampu bayangkan pada Uollss

Macam tue la Uollss.. kenangan Minah Kiwi bersama-sama kawan2 rapat Minah Kiwi serta haiwan kesayangan Minah Kiwi.. yang Minah Kiwi tak dapat dilupakan sehingga ke hari ini ....

Itulah kenangan sebelum puasa Minah Kiwi dengan Kawan Minah Kiwi

Selamat Berpuasa dari Minah Kiwi





40 comments:

ezany said...

kenangan yg mencuit hati ni.. eh silap.. geli hati.. hehehe..

sis_nita said...

salam ziarah wat minah kwwi..

heheheh! rinag ria laa blog awak ni.. suka kita baca.. ceria sokmo..

azli boyot said...

wakakaka..cukup lawak la minah kiwi nie

tapi nama azli tu macam nama aku jer

Tipah Tertipu said...

itu la minah .. kenangan lama buat apa nak dikenang lagi..

binakan hidup baru

Yang Tertipu

Tipah Tertipu

Anonymous said...

seronok baca entry ko. aku tak pernah miss baca entry ko minah !!

aRien de GreaT said...

minah..uni klu bab nk mengepost entri mmg u terer lah..kelas gtu..siap gmbr u berasak2naik ketapi yer..hahaha
~SELAMAT BERPUASA JUGAK~

[z@ck] said...

selamat berpuasa jugak!
p/s: posa da abih ganti ke..

noor afzan said...

best gile kucing tido camtuh..
ngeh2..
comel2..

IxoR@ said...

macam-macam hal la minah ni...itu kenangan mencuri hati....

anyway, selamat berpuasa....

jgn ponteng posa tau! kecuali...yg dikecualikan....

Miss Lazer said...

wah ramai betul kenalan ko minah.. jealous aku

nabilah_2908 said...

hehehehee...kelakar la..mcm2... :)
pape pun..selamat berpuasa juga tuk Minah Kiwi... :)

PrinZeAlfiE said...

seronok dgr cite minah kiwi ni!!

aZuRa AhMaD said...

yg tiru jessica tu...kelakar la...sama tp x serupa...kuaa..kuaa

UXOP said...

salam cik minah..

posa yg lps dg ganti ke..hikshiks..

pepe pom shaye nk ucapkan slmt berpuasa tahn ni kat cik minah

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

salam cik uxop: posa lepas dah ganti giteww... and selamat berpuasa buat cik uxop jugak

UXOP said...

Ohhoo..makaseh....(^_^)'..

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

sama-sama

kuIna LadyInRed said...

salam... selamt menyambut bulan ramadhan..

byk betul kenangan ya dah 60 rupanya ...

kenangan ponteng posa ada tak? meh story mori.. bkan moari ya!

azim said...

wah banyak nyer kawan2 ko minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

salam kulna:

selamat menyambot puasa jugak...uikkk siapa kata i dah 60th giteww...i muda lagi tawww

ponteng pose ada tuee...tunggukan entry akan datang..

Royalshoppingarcade said...

first time jenguk.datang dari blog daybab.blogspot.kelakar la ..jenguklah my shopping blog ya?
tq.Royal Shopping ARcade.http://royalshoppingarcade.blogspot.com ...shopping raya jom!

farah said...

haha,

yg tak tahan gambar keretapi kat india.

perghh.

:D

Cik Aina said...

haahhaa..i suke naik keretapi. jom minah..kite jenjalan naik keretapi ituw...syok gituu

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To farah: mekasih yer jengok blog minah kiwi..appreaciate sangat

rockmetaller said...

layan btl kt blog minah kiwi nie..nice..hhehee..

sungguh mmbuatkan ku terhibur...

kenangan ini mmg indah.blh mmbuatkan kita tersenyum sdr bl mengenangkannya.

=)keep it up ek...

♣dya aien♣ said...

cik minah kiwi...
ada-ada saje story kamu yang funny yek..
d sebabkn anda sgt la kreatip..
so silalh amek award anda d blog saye ok.. ;p

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

dya aien..

wah ada award lagi..kejap yer minah gi amik (sambil tempah tiket flight balik malaysia)

nurul huda said...

suka la baca entry minah kiwi..best sangat

Anonymous said...

sihat ke ko mas ayu / minah kiwi

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To dya aien:wah ada award untuk i ke?? kelas la u dya aien.. nanti i amik award2 iteww

miela77 said...

Salam…Meh kita cuba formula yang dirumus oleh Dr. Wan Mahani Serologist/Clinical Research Development yang 100% suci dan asli…ia mampu mencegah dari H1N1…Botol kecil 5ml hanya RM20 termasuk pos dan Botol Besar 100ml hanya RM150 termasuk pos.. siap ada lab test no (Lab Testing No: QD2363-1 - Dijamin Suci) kalau sapa2 x percaya..
Tolong hebahkan pada sesiapa… lebih baik kita utamakan produk keluaran bumiputera yang terbukti halal dan suci.. Saya dah try pada keluarga..membantu meredakan masalah pernafasan..
Kalau minat klik pada http://miela77.blogspot.com
atau email pertanyaan pada Miela.77@gmail.com

Ikan pekasam Perlis RM28 (5bungkus termasuk pos) .. order di Miela.77@gmail.com

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

wah..iklan pun leh masuk kat comment entry post..

Bp @ pengerindu.com said...

Selamat menyambut bln Rahmadan dan selamat berpuasa

Iklhas
Mr.J @ pengeRindu.com

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

selamat berpuasa jugak kat Bp@pengerindu.com

wah nie nama ke alamat website..apa2 pun selamat berpuasa dari minah kiwi

arid said...

selamat berpuasa dari arid

Anonymous said...

kesian dekat pramugari qantas tu..jatuh tergolek-golek

FATIN kiddy said...

haha..lawak arr entry minah kiwi

Tipah Tertipu said...

ko bukak puasa apa tadi minah??? anyway..selamat berpuasa di perantauan

Yang Tertipu

Tipah Tertipu

Kak Idah said...

yang oiiii.... sedih plak aku tengok ko.. teringat kat kengkawan lama katanyer

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. said...

To Tipah Tertipu

Semalam berbuka ngan fish and chips jer.. x lalu nak makan banyak2