Monday, June 15, 2009

Mari Belajar Buat Origami


Salam Uollsss..sihat ke tue??

Ramai yang tanya kemana Minah Kiwi menghilang selama ini ..wah ada peminat ke Minah Kiwi ini??? Perasan agaknya Minah Kiwi nie....

Anyway..uolsss asyik dengar cerita2 Minah Kiwi..mesti uollss sentap kan dengan Minah Kiwi?? Apa kata Minah Kiwi bukak kelas la plak...uikk kelas..kelas apa tue?? Kelas Memasak ke??? Kalau Kelas Memasak..Mas Ayu dah take over..so Sentap la Minah Kiwi nak bukak Kelas Memasak katanyer....

Siapa Mas Ayu itewww.. Kenal ke Minah Kiwi dengan beliau??

Tapi uollss jangan gundah gelana..kerana Minah Kiwi berjaya buka Kelas Origami.. sebut betul2 yer..Origami...


Hasil origami pertama Minah Kiwi..cantik kan..??


Bukan POLIGAMY yer.. amboi..abang2 kat luar tue..sebut poligamy bukan main dia yer..gelak sakan yer kalau sebut poligamy..nak tambah koleksi katanyerr...!!!!

Lawa gigi abang... dah lama x gosok ke??

Minah Kiwi kalau dapat suami yang suka tambah koleksi nie..Minah Kiwi sentap tau.. x suka Minah..kecik hati Minah Kiwi ini kaedahnya......


Sentap Minah Kiwi tau..kalau Minah dimadukan !!!!


Ok la..uollss mesti dah bosan tunggu lama-lama..dan tertanya-tanya bila la kelas Origami ini nak dimulakan gitewww....maka dengan bangganya Minah Kiwi akan memulakan Kelas Origami ini yerr...

Sekarang uollsss pergi dapatkan kertas dan pensil untuk menulis cara-cara mahupun kaedah untuk membuat Origami ini kaedahnya!!!.. Apa lagi tue..cepat la pergi dapatkan Pen dan Kertas... penat tau Minah Kiwi membebel..uollsss buat derk jer .. Sentap karang..baru uollsss tahu..

Dah dapat pen dan kertas ke?? Ok.. Hari nie Kelas Origami kelolaan Minah Kiwi..akan belajar membuat Katak!!! Yaappp Katak ...kenapa?? uollss geli ke dengan Katak??? Kalau geli.. duduk tepi2 yer..

Mari la kita mulakan langkah pertama...


Erkkk dah kul 12 malam la.. Minah Kiwi nak tidor dulu la yer.. esok2 Minah Kiwi sambong step2 camna nak buat Origami Katak itewww..

Sabar yer uollsss..jangan gelabah ok!! Sabar iteww separuh dari Iman yerr!!


Good Nite Uollss




17 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

cess...tgh syok ai baca, yu p tdo ye minah!?
potong stim aaa!!!

;P

.:Mas Ayu:. said...

ala sabor yer Datin Bok Bong.. Datin Minah Kiwi menaip pun waktu tengah malam..penat tauuu uolllss..

Nanti siang2 sikit..Minah Kiwi sambung balik origami itewww yer Datin..

Muahhhh datin

PeErA said...

akak,,,
adik mintak maaf ye,,,
adik syg akak,,,
syg sgt2,,,
xlena tdo adik mlm ni,,
maafkan adik ye,,;(

.:Mas Ayu:. said...

akak maafkan dik...

dun worry bout that..tak perlu la nak panjang-panjangkan benda tue..

Anonymous said...

minah kiwi..cepat la sambung kelas origami ini..

x sabar i tau... dah siap pen dan kertas nie..nanti sentap I tawww

Firdaus DBKL said...

haiiyaaa...buat suspen aku jer Minah Kiwi nie.. ingatkan nak cerita abis cara-cara buat origami..

rupa-rupanya ada sambungan..kwang kwang kwang

alifbro said...

ajar la buat itik macam prison break tu

Datin Paduka Bokbong said...

datin minah! datin minah!!
go-go-go!!..

mmuah3!

.:Mas Ayu:. said...

aliff: itik dalam prison break tue macam mana bentuk dia aliff.. macam itik tok wi ke??

Datin Paduka Bokbong: hidup wanita-wanita semelaya..Kelas Origami akan dijalankan dengan sokongan mantan Datin Paduka Bok Bong...kelas uollsss tawww

Tbom kebom said...

tbom nak origami kapal selam.. ada tak???

boleh la minah kiwi..dah lama tbom cari kapal selam origami..pleaseeeeee

.:Mas Ayu:. said...

mana la Minah Kiwi nak carik kapal selam origami itewww.. x kelas la origami kapal selam

dah minah kiwi ajar origami katak..belajar jer la tbom..karang minah kiwi sentap ngan u.. merana u tawwww

kelas uollsss

Tbom Kebom said...

x mo .. x mo..

tbom nak origami kapal selam jugak !!!

.:Mas Ayu:. said...

x kuasa den nak melayan tbom nie..

Anonymous said...

mana sambungan kelas origami katak tue..lama aku tunggu nie

Fatin Hazlini said...

wo2
meriahnyer blog ni.
mau link laa.

:D

.:Mas Ayu:. said...

ala Fatin..u pun meriah jugak..meriah uollsss tawww

mekasih sebab link yer Fatin

kelas uollsss

anak soleh said...

errkkk minah kiwi