Thursday, May 28, 2009

Kasut Untuk Majlis Tari Menari (Ball) Nanti

Salam untuk uollsss semua...

Hari nie Minah Kiwi ke Pekan untuk berjumpa doctor (demam dua tiga-hari nie) dan sebelum balik ke rumah tue.. Minah sempat singgah ke satu butik kasut tue...sedang mencari-cari kasut untuk malam majlis tari menari yang akan datang katanyer...

Bertuah uollss dapat dengar cerita dari Minah Kiwi setiap hari.. kan kan kan??? Amboi uollss senyum sakan la tue kaedahnya...!!



I la paling jelita kat kampung I tau!!

Sampai jer dekat bus stop tue.. kira bertuah kali ini kerana Minah Kiwi sampai 10 minutes awal sebelum bas tiba....Sambil tue Minah bercakap sorang2..


Minah Kiwi: mmmmm kul berapa la bas nak sampai nie??
Minah Kiwi: panas tul hari nie...eiiii .. nak berpeluh Minah!!


Then.. tetiba jer bas yang dinantikan tiba .. wah tak tersangka plak Minah hari nie ramai orang ke pekan.. ada PESTA MUDA MUDI ke kat pekan iteww?? Berasak-rasak tau Minah nak cakap kat uollsss..sampai x cukup ruang dalam bas itewww.. sesak nafas Minah Kiwi tau !!


Macam tue la situasi bas tersebut.... sesak tauu .. tak cukup nafas Minah Kiwi !!!

Nasib baik Minah Kiwi tak sentap duduk dalam bas tersebut..sebabnya?? Cuba uollss teka apa sebabnya??

Sebabnya dalam bas tersebut ada kawan-kawan Kak Senah... diaorng buat outing beramai-ramai ke Pekan kaedahnya..shopping la tue.. bukan kemain diaorang.

Tapi uollss jangan jealousz tau sebab Minah Kiwi sempat bergambor ngan kawan-kawan Kak Senah... rasa famous la kejap.. katanyer ..


Tak payah cakap pasal bau dalam bas nie....malas Minah nak komen.!!!

Terlepas la rindu Minah pada kawan-kawan Kak Senah tue...dapat berbual ngan theyollss tau. Macam-macam topik kami bualkan.. sehinggakan topic anak Kak Senah nak masuk Darjah Satu Bestari pun dibualkan kami semua..kaedahnya.

Pas tiba di pekan..kami buat hal masing-masing la. Minah terus ke klinik jumpa doctor. Lepas jumpa doctor.. Minah Kiwi terus ke satu Butik Kasut tue.. berkenan Minah dengan Kasut-Kasut kat situ katanyer...

Kat bawah nie ada beberapa Kasut yang Minah Kiwi sempat curik gambo dia untuk tatapan uolllsss... kalau Minah tak tunjuk kat uollss..takut uollss sentap dengan Minah Kiwi plak..apa kaedahnya..ada dua tiga kasut berkenan di hati Minah Kiwi..uolllss tengok la

Pilihan Pertama - 1


Zebra Shoes

Pilihan Kedua -2

Peacock Shoes

Pilihan Ketiga -3

Flower Shoes

Dalam banyak2 pilihan yang sakit hati Minah Kiwi nak buat pilihan iteww...maka Minah dengan slamba memilih kasut yang ke-3 katanyer!!! Kasut iteww memiliki citarasa yang Minah Kiwi impikan selama ini .. Jadi Minah Kiwi pun membeli dan berambos (belibelah) dari kedai itew .. nama kedai tersebut terpaksa di rahsiakan yerr..

Dan kini tinggal beberapa hari lagi untuk Maljis Tari Menari itewww!!!


6 comments:

Datin Paduka Bokbong said...

tepat skalls pilihan mu ittew mas ayu!!
*suke bnar sebut nama yu : mas ayu!*
kasut no 3 tu mmg sexy!! mcm bugil jek!hikhikhik!!ai suke la..order spasang!!

m u n g e r said...

ramai tol kwn kak senah...kimslm yo... hehehe

.:Mas Ayu:. said...

datin ooiiii...nak order bukan pakai angin...

hulor la sikit..u kan kayo..duit tue melambak-lambak....hulor la sikit dekat minah...

sentap kang ...!!!

.:Mas Ayu:. said...

munger ..kawan tue memang ramai.. sebab minah nie peramah orangnya ...

(perasan la tue).. x kuasa nak layan diri sendiri...

nanti minah kim salam kat theyollss.. sure theyollss kim salam balik kat munger..

Pak Mat Tokwi said...

kenapa x ajak pak mat sekali ke majlis tari menari tue???

bila tarikh sebenar tari menari tue

.:Mas Ayu:. said...

ala pak mat..mana la minah tahu u nak ikut..

kalau u inform awal2..dah lama minah sewa satu lori..bawa pak mat tok wi ke majlis tari menari itewww.!!!

kelas uollsss