Sunday, September 6, 2009

Bila Shopping Raya Menjelma..Minah Kiwi Pun Jadi......


Salam Uolsss

Tak lama lagi nak sambot raya puasa kaedahnya..dan haruslah Minah Kiwi shopping raya untuk memeriahkan raya pada tahun nie (walaupun hakikatnya raya kat sini tak meriah..Minah Kiwi raya sorang2 giteww).

Hari iteww Minah Kiwi bershopping raya ...saja jer nak habiskan duit saki baki dalam akaun bank iteww.


Shopping raya..

So pagi2 lagi pas bangun dari tidor..Minah Kiwi terus mandi dan bersiap-siap nak ke Bandar yang terdekat....nak shopping katanyer

Muka pas baru bangun dari tidor....

Pas mandi..... terus Minah Kiwi bersiap-siap nak ke Bandar..sambil menyikat rambot Minah Kiwi ala-ala teknik rebonding


Minah Kiwi tengah bersiap sebelom ke Bandar

Terus Minah Kiwi ke Bandar naik bas yang ada depan rumah Minah Kiwi.. Sampai jer di bandar iteww.. Minah Kiwi terus meluru ke Shopping Mall yang mengadakan jualan murah.. maklong la nak shopping raya katakan..

Masuk jer shopping mall iteww.. Minah Kiwi berpusu-pusu membeli barang2 untuk persiapan raya ..macam tepung, gula, maggi, sos tiram..kicap..dan sebagainya


Tengah shopping sakan di shopping mall.. tak ingat dunia uollsss !!!!

Sampai penuh trolly iteeeww.. Minah Kiwi borong kat Shopping Mall kaedahnya.. sehingga happy go lucky bini jadinya Minah Kiwi..sampai tak cukup trolly iteww..

Sampai jer di rumah.. tak lama lagi nak masuk waktu berbuka. Minah Kiwi pun kelam kabot memasak kaedahnya..

Hah..dah masuk pun waktu berbuka puasa bagi kawasan ........ Minah Kiwi pun berbuka la dengan makanan yang dibeli dari Shopping Mall tadi


Selamat Berbuka Puasa Uollss..jempot makan

Waktu tengah asyik makan ... Minah Kiwi terlupa untuk menutup gas kat dapor.. tengah asyik menjamu selera dengan juadah yang berbagai jenis di meja..kaedahnya

Tetiba jer .. Minah Kiwi terbau sejenis asap...yang datang dari dapor.. tengok2.. ada api kat dapor.. terus Minah Kiwi cuba nak hapuskan api itewww.....

Tetapi..api iteww merebak dengan kuat...lantas menyambar rambot Minah Kiwi yang lepas buat teknik rebonding katanyer

Mak ooiiiii....mana datang api kat kepala nie ???

Harus la rambut Minah Kiwi terbakar dimakan oleh api kat dapor iteww..kerana asyik leka makan juadah berbuka..

Selepas dari hari iteeww.. Minah Kiwi sudah insaf dan akan memastikan semua suis dapor ditutop sebelom makan..



Minah Kiwi mundar mandir memikirkan nasib diri ini...

Tutup Semua Suis Sebelom Pulang Ke Kampung

28 comments:

TweetyPeak said...

hahaha.. let me be the first to comment.. at this hour.. (panas lagi entri neh)

haha rambut raya tu minah... org bakar lemang, minah terbakar rambut..
rambut raya tu minah..

selamat meneruskan ibadah puasa..

PurPlez said...

kunci suma pintu juga.
hehe

sis_nita said...

erk!

kisah benar atau COBAANNNNNNN..

huhu! :P

Kirr_rule said...

HAHAHA.. sian minah kiwi rmbut nyer da terbako kekdahnye rtu ler careless sgt... nasib baik rmbut jer lau ta ksure dgn minah2 sekali HANGUS TERBAKAR mcmlagu ziana zain tu ahakz3

Melz said...

Kesian Minah Kiwi.. :P rambut tadi rebonding..tadi jgak terbakar.. :P hek²

Rara said...

hihi..nsihat y sgt bgus uhh..btw,salam ramadhan.. :D

AdjLa said...

hahaha..
lawak lawak.

"awas!rambut rebonding mudah terbakar"

hehe =p

ANIS said...

tak pe minah kiwi
rambut minah kiwi terbakar datang lah
salon den eh.
dokat jo
gerenti pueh!

violetless said...

balik kampong mana cik kiwi?

IxoR@ said...

wakakakaka...seperti biasa entri mu ini mmg lawak....

tapi...padat dgn message yg berkesan!

1. rambut rebonding mmg mudah terbakar? hehehe....

2. totop semua suis sebelum pulang ke kampung....

3. kalau makan, jgn tak hingat dunia....

Selamat, selamat dan selamat.....

ezany said...

tu la.. minah shoping tak hengat dunia.. kan blk dah kelam kabut.. haha..

Amani said...

hhhhaaaaaaaaaaaloooooooo minah..nie amani bru le nk cuba2 wt pose gituww kt blog minah...malu2 ayam le kata jiran sebelah menyebelah....

lain kali klu nk mkn panggil la amani 2kali..x de le trbakar sorang2..

tu mkn byk2 mesti nk cover smpi sahur kan...kan..kan..

maklong dgn abglong la nk berchat smpi ke subo kata nya...

apapun sebelum blik kmpg tutuplh apa2 yg patut...klu mulut tu lh tutup,pun ok gak...maklong la blik kmpg gituw..sopan & santun.

mahabbah said...

dah tak yah beli pewrna rmbut itam..
jimat duit.

naznah said...

hahaha minah...baru semalam kena kutuk malas update blog..ai ni dah update..hehehe bagus la..lepas noi kena le perli sokmo..hahaha ngan mare ye minah...

zafa said...

tutp semua gas..kalo x rumah meletop...raya kt kg mana

Datin Paduka Bokbong said...

entries yu mmg superb la...kepala otak yu bejambul! bergelige! hahahahahaha
ada2 je idea yu wat ai gelak, minah!
best...best~!

raya kat mana nanti??
minah x kelik cini ko? dtg la raya umah ai.. :))

Wolverina said...

aihhh bahaya betul! nak raya2 ni jg keselamatan dan kesihatan. barula boleh sambut raya dgn sempurna :)

PrinZeAlfiE said...

minah memg byk cite la, tahun ni jgn hangus lg rambut tu!! hahahaha

hafizzuan said...

minah kiwi..jgn nak shopping je..gas kat dapur tue kena tgk2 gakz..sib baik xhangus jd ikan bakar...isk isk isk ;)

NineSnap said...

hehehe..
Best2 minah..
lawak n bermotif..
hehe..

Selamat menyambut ramadhan ek...
selamat berposa untuk minah..
:]]

Aidy Shahiezad said...

rambut yg menyala terbakar tue bole buat pelita malam raya tak ?? hehe..

abang besi said...

bahay tol minah kiwi....sampai terbakar rmbut..hahaha...

lama tk menjenguk kemari...=)

apa kabar?

Ieda the Rainbow Princess said...

Kesian Minah..Jgn main api nnt terbakar diri..Make sure la dapo anda sentiasa berada di dlm keadaan selamat..Klu tdk nnt yg susah,andaaa juga..

intan izani said...

entri yg padat dgn nasihat
dan sense of humour...

nicee..... ;)

Ries Lee said...

jgn lepas tutup semua suis dalam umah pintu rumah lupa nak tutup plak..huhu

Ezad said...

Abes.. minah kiwi cam ne tu rambut dh kene api.. tu la.. api pun b0leh lupe padam...

ni petande alzhemier nie diusia mude :p

abang besi said...

hahahaha....komen kali yg kedua....=)

Muhammad Azli Bin Mohamad said...

selamat hri raya minah kiwi, hrp2 msih ingat lg kat sy, dah 2,3 thun x dtg sini..erm.slmt hr rya kpd tweety jgak..x bleh k trbang ke blog dia sbb permission denied..